Лидерът на анголските бунтовници съди Activision, заради CoD: Black Ops 2

Лидерът на една от бунтовническата организация в Ангола Джонас Савимби заведе дело за един милион долара срещу Activision, заради начина, по който е представен в Call of Duty: Black Ops 2 от 2012г., предава The Guardian.

„Той е представен като малоумен гигант, който иска да избие всички”, споделя за британското издание Карол Енферт, адвокат на Савимби. Савимби води въоръжената опозиция  в африканската държава по време на гражданската война в Ангола, като получава активна подкрепа от страна на САЩ. Жертвите на гражданската война в страната наброяват 500 000 души. Появяващ се в нивото на играта Pyrrhic Victory, Савимби призовава своите войници да убият, колкото се може повече войници в една от сцените. Activision, от своя страна, отхвърлиха обвиненията, споделяйки, че всъщност той е бил описан в играта като „добър човек”.

Това не е първия подобен случай, припомнят на свой ред от Gameranx. През 2014г. бившият панамски диктатор Мануел Нориега се зае да съди същия издател, заради начина, по който е представен в Black Ops 2, заявявайки, че той е описан като „виновник за многобройни зверства и престъпления”. Activision подходиха със сериозност към случая, наемайки за свой адвокат бившия кмет на Ню Йорк Рудолф Джулиани. Делото бе отхвърлено обаче от американски съд и до процес така и не се стигна.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s