Трима нападатели от лятната селекция излетяха от “Герена”

Ръководството на Левски се раздели официално с трима от офанзивните си играчи привлечени през лятото. Става въпрос за Линел Китамбала, Умар Диаби и Денис Махмудов, които не попадат в плановете на Стойчо Стоев. Интересното е, че двамата нападатели и крилото записаха общо 32 мача, в които отбелязаха едва един гол. Той бе дело на Диаби при победата с 1:0 над Славия на “Овча купел”, след които тръгната серията от положителни резултати на столичани, извели тима до първото място в “А” група за няколко седмици. Именно това попадение направи Диаби пък играч на 8-ия кръг от първенството.

Махмудов пристигна първи на “Герена”, но първи отпадна от сметките на Стоев. Холандецът има 12 мача за “сините”, като два от тях за Купата на България. Единственото, с което би се запомнил най-вероятно е отмененото му попадение при резултат 0:0 при гостуването на Лудогорец (0:2) в първата среща през сезона в Разград, след който загуби титулярното си място.

Диаби пристигна втори, като се отчете с един гол в 11 мача, един от тях за Купата на България. Последният пристигнал на “Герена” в средата на септември Китамбала също не се разписа в своите девет срещи (б.а. две от тях за Купата на България), но ще се запомни, че първо взе №99, след напускането на Атанас Курдов облече носената от него фланелка с №9, но въпреки това ще се запомни най-вече с пропуските си срещу Литекс при срамното отпадане след продължение с 0:3 при положение, че “оранжевите” играха с човек по-малко над един час.

Интересното е, че тримата чужденци и Курдов, които бяха привлечени през лятото от 26-кратните шампиони, за да водят атаката, само няколко месеца по-късно се превърнаха в минало за Левски. На този етап само Франсис Нар бе привлечен в атака от “сините”, като се очакват още едно крило и център нападател до седмица.

Това е съобщението, което публикуваха от Левски в страницата си: “Нападателите Умар Диаби, Линел Китамбала и Денис Махмудов прекратиха своите договори с ПФК Левски. До решението се стигна по взаимно съгласие между клуба и играчите. ПФК Левски пожелава и на трима успешно развитие на кариерата“.
  00585088
EMO_6046
7MDM1665
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s