Hitman получава епизодичен формат

Неизвестните около новия Hitman отпаднаха напълно, след като Square Enix и IO Interactive дадоха повече подробности за начина, по който играта ще е стане достъпна за геймърите. Още в началото се знаеше, че първоначално ще бъде пуснат частичен пакет с ограничено съдържание, а по-късно ще последва издаването на още съдържание, но всичко това звучеше по-скоро объркващо. Вече е сигурно, че следващият Hitman ще следва епизодичен формат, по подобие на игрите на Telltale Games.

„Ние взехме окончателното решение за публикуването на Hitman и да го направим епизодично гейм преживяване. Част от това решение беше взето, заради това, че се нуждаем от още малко време, за да се уверим, че ще реализираме всяка една локация на нивото, на което желаем да притежава играта. Но основната причина за решението ни е, че това ще ни позволи да създадем една жива игра, която ще се раавива и еволюира през времето и ще постави едни здрави основи за бъдещето”, заявява Ханс Зайферт, шеф на Square Enix.

Преди ден ви съобщихме за мистериозни писма, получени от хора, които са направили предварителна поръчка на Hitman. Въпросните писма, изпратени от Sony и Square Enix, съобщаваха на получилите ги, че ще има промяна в начина на разпространение на играта и преразглеждане на условията за предварителна поръчка. Днешната новина хвърля повече светлина върху тази мистерия. Не е много сигурно какво е провокирало издател и разработчик да променят плановете си.

Играта се очаква да излезе през март, като в началото ще бъде издаден пролога към играта и парижката мисия. През април се очаква да бъде пусната мисия в Италия, а през юни – мароканска задача. До края на тази година се очакват да излязат и други мисии, между които такива в САЩ, Япония и Тайланд. Що се отнася до цената, от Kotaku разкриват, че в САЩ парижката мисия и пролога ще дойдат на цена от $15, а всяка следваща мисия ще е по $10. Предполага се, че цялото съдържание ще може да се закупи предварително за стандартната цена от $60, макар и да има доста неяснота около това положение, тъй като студиото говори за подсказва, че ще излязат повече от тези шест мисии.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s