Infiniti Q60 Coupe е конкурентът на BMW Серия 4

Ето, че най-сетне японският автомобилен гигант Infiniti официално разкри своя конкурент на BMW Серия, а именно Q60 Coupe. Премиерата му се състоя на автосалона в Детройт. Спомняте ли си, че преди година показаха прототип на модела? Е, в крайна сметка серийната версия, за наше щастие, е страшно близка относно дизайна!

Симпатичното купе впечатлява с дневни диодни светлини, имитиращи човешкото, пищни форми, избор от 19- или 20-цолови колела, луксозен интериор и икономични двигатели.

Въздушното съпротивление ни учудва с коефициент 0,28, което е далеч от най-добрите в сегмента. За сметка на това, японското купе доминира с активна радиаторна решетка, подобряваща аеродинамиката. Колкото до интериора, клиентите ще се наслаждават на алуминий или ефектни апликации от дърво. На свой ред версиите Sport и Premium идват с карбонови апликации. Infiniti твърдят, че специално за Q60 Coupe от Bose са разработили нова аудио система с 13 говорителя. Водачите ще разчитат на иновативни системи, сред които са асистент за напускане на лентата, за предотвратяване на удар отзад и следи мъртвата зона. Автоматичното спиране открива пешеходци.

Двигателите?

Три бензинови. Най-мощният е 3,0-литров битурбо V6 с 405 к.с. и 475 Нм, моторът има и по-слаба версия с 300 к.с. и 400 Нм, а 2,0-литровият турбо-двигател генерира 211 к.с.

Серийно всички моторизации пристигат със 7-степенна автоматична трансмисия, която може да изпраща изходящата мощност до задните или четирите колела. Само за мотора с 405 к.с. моделът се предлага с опция за адаптивен волан с настройки като икономичен, снежен и два вида спортен.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s