LG е готова да предизвика Samsung на мобилния конгрес

По всичко личи, че поканата, която LG разпрати преди дни за свое събитие преди началото на мобилния конгрес, наистина е свързана с премиерата на флагмана G5. Миналата година компанията анонсира G4 в края на април, за да изчака началото на продажбите на Galaxy S6, но през тази година компанията е готова да се изправи в директна битка със Samsung за потребителското внимание в Барселона, твърди информация от The Korea Times, която цитира мениджър от LG. Това подсказва, че звездата на събитието на 21 февруари ще бъде именно G5. Очакванията се, че по-късно същия ден и Samsung ще ни запознае официално с Galaxy S7.

Промяната в стратегията на LG идва като следствие от слабото представяне на мобилното подразделение на компанията през миналата година и поставените пред шефа му Чо Джуно въпроси около методите му на управление. Въпреки твърденията на LG, че G4 се продава добре, пазарни анализатори смятат, че продажбите му са два пъти по-ниски от тези на неговия предшественик G3. LG се надява фокусирането върху моделите висок клас да помогне за излизане от кризата, но и продажбите на представения в края на миналата година модел V10 не са впечатляващи.

Очаква се Samsung Galaxy S7 да има подобрен хардуер, но малки промени по отношение на дизайна, а освен това и цената му ще е по-ниска, за да привлече потенциални купувачи. Изданието посочва, че LG G5 ще има метален корпус и най-вероятно ще продължи да ползва IPS дисплей вместо да направи преход към OLED. Решението на компанията да представи модела в Барселона е свързано и с подобренията в чипсета  Qualcomm Snapdragon 820. Предполага се, че LG ще акцентира силно и на партньорството си с Netflix, което ще осигури достъп до ексклузивно съдържание.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s