Камерата на Samsung Galaxy S8 ще може да заснема видео при 1000fps

Най-новият слух около предстоящите флагмани Galaxy S8 и S8 Plus е свързан с възможностите на тяхната камера… и е доста интересен.

maxresdefault-1-1

Според него, камерата ще може да записва видео на ултразабавен кадър с 1000 кадъра в секунда. Подобно постижение е сравнимо с това, което Sony демонстрира наскоро със своя IMX400 сензор при новите си Xperia XZs и Xperia XZ Premium.

Samsung обаче явно няма да разчита на конкуренцията, а вместо това ще приготви собствен сензор.

Това става възможно благодарение на факта, че камерата на Galaxy S8 ще поддържа допълнителната DRAM памет, позиционирана между сензора на камерата и платката на процесора, който обработва изображенията. Този модул е необходим за запис на изключитлено забавен кадър заради огромния брой информация, която сензорът улавя. Тя трябва да се съхранява в паметта преди процесорът да започне да я обработва.

Същият слух твърди още, че селфи камерата на Galaxy S8 ще бъде разширена с автофокус, макар че ще си остане само с 8МР. Тя обаче няма да е единствената камера отпред – компания ще ѝ прави 3.7МР сензор, сканиращ зеницата за отключване на апарата.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s