Със Subaru Impreza WRX STI по писта за бобслей

Същият автомобил, който постави рекорда за скорост на остров Ман
Компанията Subaru публикува видео, в което седанът WRX STI успява да се пусне по истинско трасе за бобслей. Зад волана на автомобила е състезателят и каскадьор Марк Хигинс – трикратен шампион на Великобритания на рали.IMG_1364

Спускането се е състояло в швейцарския курорт Санкт Мориц, където трасето за бобслей е най-старото в света – на 113 години. То е и единственото, което се е запазило в оригиналния си вариант, тъй като е направено само от истински сняг и лед.

Хигинс кара същия автомобил, с който постави рекорд за скорост на трасето на британския остров Ман. Машината обаче е сериозно доработена от ателието Prodrive, като са поставени каркас за безопасност и специален резервоар с по-малък обем. Усилена е и конструкцията на каросерията.

IMG_1365

При това WRX STI са свалени страничните огледала, поставени са и специални гуми с шипове, които преди години се използваха в световния рали-шампионат, но по-късно бяха забранени. Те са с широчина 135 мм, а шиповете са дълги 7 мм. На всяка гума има по 400 бройки.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s