Хиперколата на Mercedes-AMG ще има ресурс от 50 000 км

След това хибридният агрегат на автомобила ще трябва да се смени

Компанията Mercedes-Benz разкри някои технически детайли за хибридния агрегат,  с който ще бъде оборудван бъдещия модел на марката, разработен съвместно със спортното подразделение AMG. Автомобилът до момента е известен като Project One, а основна роля в задвижването му ще играе 1,6-литров бензинов V6 двигател, който сега се използва на болида от Формула 1 – 1 F1 W07 Hybrid, съобщава Motoring.

Хиперколата на Mercedes-AMG ще има ресурс от 50 000 км.

Ресурсът на този мотор ще бъде едва 50 000 км, след което собственикът на хиперколата ще трябва да го замени или да предприеме процедура по неговия основен ремонт. Всичко това ще става са сметка на притежателя на автомобила. Съвместно с бензиновия двигател ще работят и два електромотора, като мощността на целия агрегат ще е около 1000 к.с.

От компания вече показаха тийзъри на машината, от които става ясно, че тя ще разполага с впечатляваща аеродинамика. По неофициални данни, хиперколата ще тежи 1000 кг., като ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 2,5 секунди. Максималната скорост ще бъде 355 км/ч.

Премиерата на бъдещия модел на Mercedes ще се състои по време на автосалона във Франкфурт през есента на 2017 г. Автомобилът ще излезе в тираж от 300 бройки, като ориентировъчната му цена ще е около 2,4 млн. евро.

Снимка: Mercedes-Benz
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s