iOS 11 прави ненужни близо 200 хиляди приложения

Огромен брой мобилни приложения ще престанат да работят след излизане на версия 11 на операционната система Apple iOS. Новата платформа няма да поддържа 32-битови приложения, алармираха анализатори от Sensor Tower.

Очаква се над 187 хиляди приложения да се окажат ненужни с появата на iOS 11. От доста време Apple агитира разработчиците да оптимизират своите програми за 64-битови процесори, които се използват още от iPhone 5s, пуснат през 2013 г. Компанията изиска от разработчиците да създават приложения именно за новия хардуер.

В бета версиите на iOS 10 се появи предупреждение, че в бъдеще приложенията със стара архитектура ще останат без поддръжка. В момента са налични огромен брой приложения (около 8% от всички), които не са готови за обновлението на iOS до версия 11.

С излизане на новата версия, която се очаква да бъде представена на конференцията за разработчициWWDC 2017 през юни, Apple напълно ще прекрати поддръжката на остарелите програми за iPhone и iPad. Компанията аргументира това свое действие с твърдението, че старите приложения забавят работата на операционната система.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s