Samsung работи по 6-нанометров процес

Корейският производител на електроника Samsung работи усилено по два нови технологични процеса, съответно 8 и 6 нанометра. Подробности за тях компанията ще разкрие през май.

По-рано този месец стана ясно, че Samsung ще инвестира близо 7 млрд. долара в разширяване на своето 10-нанометрово производство на чипове и изграждане на мощности за 7 нанометра. Оборудването за 10-нм линия вече е поръчано и ще влезе в експлоатация през второто тримесечие.

В момента Samsung произвежда собствени SoC за мобилни устройства по 10-нанометров процес – това са чиповете Exynos 9 Series (8895) и Qualcomm Snapdragon 835. Тази седмица компанията потвърди, че производството по 10-нм процес върви по планирания график.

Samsung вече е доставил над 70 хиляди силициеви пластини, изготвени по 10-нанометров процес LPE (Low Power Early) от първо поколение. Освен това компанията работи по усвояване на 8- и 6-нанометрови технологични процеси.

С новите технологии за чипове Samsung ще отговори на нарастващите потребности на клиентите – производители на устройства, при това с високо ниво на производителност и на конкурента цена, посочват от компанията. Подробности за 8- и 6-нм процеси ще бъдат разкрити на 24 май по време на Samsung Foundry Forum.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s